Česta pitanja o kandidijazi

Čula sam da se, kada jednom dobijete kandidijazu, ona vraća. Kako mogu to spriječiti?

Ako jednom dobijete kandidijazu, to ne znači da ćete je ponovno dobiti. Međutim, da biste spriječili ponavljanje kandidijaze, morat ćete unijeti neke jednostavne promjene u svoj životni stil. Primjerice, trebali biste izbjegavati dezodoranse i parfimirane proizvode u intimnom području i svakako mijenjati rublje nakon vježbanja. Kliknite ovdje za više savjeta o prevenciji kandidijaze.

Kako se liječi kandidijaza?

Ako prvi put imate kandidijazu, trebali biste posjetiti liječnika i potražiti odgovarajuće liječenje. Ako ste već prije imali kandidijazu, možete je jednostavno liječiti i kod kuće. Kliknite ovdje da biste vidjeli potpun popis naših proizvoda.

Mogu li dobiti kandidijazu od spolnih odnosa?

Kandidijaza nije spolno prenosiva infekcija, međutim, ako imate spolne odnose s istom osobom, možete prenositi kandidijazu jedan drugome.Kandidijazu mogu dobiti i žene i muškarci.

Hoću li dobiti kandidijazu ako se liječim antibioticima?

To ne mora biti slučaj. Svi smo različiti, pa to ovisi o osobi. Međutim, otprilike jedna od tri žene koje uzimaju antibiotike, dobiju kandidijazu. Antibiotici smanjuju broj dobrih bakterija u rodnici, što omogućuje povećanje broja bakterija Candida albicans od koje se posljedično može razviti vaginalna gljivična infekcija. (1)

Kandidijaza ili bakterijska vaginoza (BV)?

BV se lako miješa s kandidijazom jer je svijest o postojanju BV-a vrlo niska, ali su ustvari njihovi simptomi i uzroci vrlo različiti. Kandidijaza je gljivična infekcija, dok BV uzrokuje bakterija. Mi ćemo vam pomoći da pouzdano postavite dijagnozu za 10 sekundi pomoću našeg inovativnog kompleta za samotestiranje Canestest. Ovdje možete saznati više o kompletu za samotestiranje Canestest1. Sobel JD et al, Vulvovaginal candidosis; Lancet 2007; 369: 1961–71

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940