Proizvodi

Iako mogu biti neugodne, dobra je vijest da se blaga i umjerena kandidijaza može brzo i jednostavno liječiti našim proizvodima za koje nije potreban recept. Ne zaboravite, najučinkovitiji način da se oslobodite kandidijaze jest da liječite unutarnju infekciju kao i vanjske simptome. U nastavku predstavljamo niz proizvoda koji će vam pomoći da postignete oboje.

CANESTEN<sup>®</sup> 3 krema za rodnicu 20 mg/g

CANESTEN® 3 krema za rodnicu 20 mg/g

Šta je Canesten® 3 i za Šta se koristi

Canesten® 3 pripada grupi lijekova koji se nazivaju antimikrobni lijekovi za ginekološko liječenje. Krema sadrži klotrimazol kao aktivnu supstancu; on djeluje protiv gljivica i određenih drugih mikroorganizama.

 

CANESTEN<sup>®</sup> 1 500 mg vaginalna tableta

CANESTEN® 1 500 mg vaginalna tableta

Šta je Canesten® 1 i za šta se koristi
Canesten® 1 pripada grupi lijekova koji se nazivaju antimikrobni lijekovi za ginekološko liječenje. Vaginalna tableta sadrži klotrimazol kao aktivnu supstancu; on djeluje protiv gljivica i određenih drugih mikroorganizama.

Lijek Canesten® 1 se koristi:

kod žena za liječenje infekcije gornjeg dijela genitalnog trakta (vagine), koja je izazvana sa gljivicama (iz roda kvasnica Candida), a koja se naziva kandidni vaginitis.
Znakovi i simptomi ove infekcije su bijeli, sirasti iscjedak iz vagine, svrbež, crvenilo, otjecanje i peckajuće ranice stidnice. Također, može se pojaviti bol pri mokrenju.

Canesten<sup>®</sup> 3 tablete za rodnicu 200 mg

Canesten® 3 tablete za rodnicu 200 mg

Šta su Canesten® 3 tablete za rodnicu i za šta se koriste

Lijek Canesten® 3 tablete za rodnicu spada u ginekološke antimikrobne lijekove. Sadržava ljekoviti sastojak klotrimazol, koji je derivat imidazola sa širokim spektrom protugljivičnoga djelovanja.

Lijek Canesten® 3 tablete za rodnicu upotrebljava se u bolesnica u dobi od 12. godine života nadalje:

● za liječenje infekcija spolnih organa (vaginitisa) koje uzrokuju gljivice (iz roda kvasnica Candida). Znakovi i simptomi takve infekcije: bijeli, sirasti iscjedak. Na vanjskom spolnom organu obično se javljaju svrbež, crvenilo, otečenost i ranice koje peku. Može se također javiti bol pri mokrenju.

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940