Česta postavljena pitanja o lišaju

Je li lišaj zarazna bolest?

Da, lišaj je zarazna bolest i može se prenijeti s kućnih ljubimaca i domaćih životinja na ljude, kao i s jedne osobe na drugu. Za savjete o tome kako smanjiti rizik od lišaja i zaustaviti njezino širenje posjetite našu stranicu s informacijama o prevenciji.

Kako mogu liječiti lišaj?

Budući da je lišaj gljivična infekcija, da biste je učinkovito liječili morate koristiti lijek protiv gljivica. Canesten nudi paletu terapijskih proizvoda s različitim načinima primjene. Kliknite ovdje da biste doznali više.

Mogu li životinje dobiti dermatofitozu?

Da. Ako su na Vašem ljubimcu primjetna područja bez dlake, možda ima lišaj. Pregledajte članove obitelji i druge ljubimce zbog mogućih znakova infekcije i što prije odvedite ljubimca veterinaru. Ako naiđete na životinju za koju mislite da je zaražena, držite se podalje od nje da se ne biste i sami zarazili.

Kako mogu izbjeći lišaj u budućnosti?

Lišaj je zarazna, ali možete poduzeti određene mjere da spriječite njezino širenje i ponovnu pojavu. Primjerice, ako netko ima lišaj, pobrinite se da se odjeća, ručnici i posteljina te osobe peru odvojeno. Kliknite ovdje za više savjeta o prevenciji.

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940