Često postavljena pitanja o osipu od znoja

Što uzrokuje osip od znoja inficiran kandidom?

Osip od znoja inficiran kandidom uzrokuje prekomjeran rast kvasca (Candida) zbog vlage, trenja i nedovoljnog protoka zraka između kožnih nabora te pucanja kože i stvaranja ulazne točke za infekciju. Kliknite ovdje da biste doznali više od osipu od znoja.

Kako mogu znati imam li osip od znoja?

Česti simptomi uključuju osip praćen crvenilom, upaljenu ili ispucalu kožu ili svrbež. Ti se simptomi obično javljaju na područjima gdje dolazi do trljanja kože o kožu, primjerice ispod ruku. Kliknite ovdje da biste vidjeli više simptoma osipa od znoja.

Hoće li obične hidratantne kreme ili kreme za tijelo pomoći kod osipa od znoja inficiranog kandidom?

Kandidni osip od znoja možda neće proći sam od sebe; za njegovo ćete liječenje možda morati upotrijebiti lijek protiv gljivica. Za više informacija posjetite našu stranicu s informacijama o liječenju.

Što mogu učiniti da spriječim osip od znoja u budućnosti?

Održavajte kožu hladnom i suhom i nastojte nositi odjeću od prozračnih materijala poput pamuka. Kliknite ovdje za više savjeta o sprječavanju osipa od znoja.

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940