Liječenje pelenskog osipa

Kada beba ima pelenski osip, to može biti neugodno, ali dostupni su učinkoviti načini liječenja. Postoje različite vrste liječenja ovisno o ozbiljnosti pelenskog osipa vaše bebe.

Kada vaša beba ima pelenski osip bez kandide, možete upotrijebiti mast koja se primjenjuje uz pelene koje "dišu", primjerice Bepanthen® mast, što će zaštititi bebu od uzročnika pelenskog osipa4. Bepanthen® mast se upija u bebinu kožu stvarajući prozirni sloj koji štiti čak i najosjetljiviju kožu od nadražaja. Također sadržava provitamin B5 koji nježno doprinosi prirodnom obnavljanju kože5. Kliknite ovdje da biste saznali više o masti Bepanthen®.

Ako vaša beba dobije pelenski osip uzokovan kandidom, morat ćete liječiti infekciju lijekovima protiv gljivica. Krema Canesten® može se koristiti za liječenje pelenskog osipa uzrokovanog kandidom i dovoljno je blaga da je možete upotrijebiti kod bebe, ali i dovoljno učinkovita da može izliječiti infekciju. Djelatna tvar klotrimazol liječi gljivičnu infekciju i ublažava simptome koje ima vaša beba. Kliknite ovdje da biste saznali više o tome.

Drugi osipi

Ako vam je potrebno više savjeta o tome što učiniti ako se jave drugi uobičajeni osipi kod beba, posjetite web-stranicu Bepanthen®.
4 Putet et al. 2001
5 Biro et al. 2003, Bisset 2009, Camargo et al. 2011, Ebner et al. 2002

 

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940