Proizvodi za liječenje kandidnog pelenskog osipa

Pelenski osip može biti alarmantan za vas i iritirajući za vašu bebu, ali se primjenom pravilne terapije i poštivanjem preventivnih mjera taj uobičajeni nadražaj može riješiti. Postoje dvije vrste pelenskog osipa koji zahtijevaju različito liječenje: obični i pelenski osip uzrokovan kandidom. Oba su posebno česta kada je beba u dobi od 9 do 12 mjeseci (i nosi pelene1 ).

 Saznajte više o različitim simptomima.

Canesten<sup>®</sup> 10mg/g krem </br>klotrimazol

Canesten® 10mg/g krem
klotrimazol

Krema Canesten® s klotrimazolom koristi se za liječenje pelenskog osipa uzrokovanog kandidom. Klotrimazol je djelatna tvar protiv gljivica, a dovoljno blag da ga možete upotrijebiti za bebu, ali i dovoljno učinkovit da može izliječiti infekciju uzrokovanom kandidom te osloboditi bebu od neugodnih simptoma.

Bepanthen<sup>®</sup> mast za njegu kože u pelenama<sup>3</sup>

Bepanthen® mast za njegu kože u pelenama3

Bepanthen® klinički dokazano djeluje na pelenski osip koji nije izazvan kandidom stvaranjem zrakopropusnog sloja koji pomaže u zaštiti stražnjice vaše bebe od nadražaja poput kontakta s urinom, stolicom i trljanja u uskim pelenama 4. Također sadržava provitamin B5 koji nježno doprinosi prirodnom procesu regeneracije kože5.
3 Uputa Bepanthen mast
4 Putet et al. 2001
5 Biro et al. 2003, Bisset 2009, Camargo et al. 2011, Ebner et al. 2002

1 Klunk C, Domingues E, Wiss K. An update on diaper dermatitis. Clin Dermatol. 2014 Jul-Aug;32(4):477-87.

Top

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

L.BA.MKT.02.2019.0940